Site 25-29 rev

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος http://voucher.gov.gr

Προκηρύχθηκε  από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας το πρόγραμμα για ανέργους νέους με τίτλο "Επιταγή Εισόδου για νέους ηλικίας από 25 έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας". 

Σύμφωνα με την πρόσκληση, που έχει αναρτήθεί στην ειδική ιστοσελίδα http://www.voucher.gov.gr , οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στην παραπάνω δράση από 07/08/2014 έως 15/09/2014
Παράταση στην υποβολή αιτήσεων μέχρι 18 Σεπτεμβρίου.

Στη συγκεκριμένη δράση οι δικαιούχοι της επιταγής κατάρτισης ανέρχονται στους 30.000, ηλικίας από 25 μέχρι 29 ετών (δηλαδή να έχουν γεννηθεί από 01/01/1985 έως και 31/12/1989) εκ των οποίων οι 12.000 είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων / ΤΕΙ και οι 18.000 είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Αντικείμενο της δράσης αποτελεί η παροχή υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε άνεργους νέους, οι οποίες θα περιλαμβάνουν:
  • θεωρητική κατάρτιση 80 ωρών
  • πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, συνολικής διάρκειας 450 ωρών σε δύο φάσεις (200 ώρες αφορούν την ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση του καταρτιζόμενου στο εργασιακό περιβάλλον της επιχείρησης – α΄ φάση και 250 ώρες τις εξειδικευμένες δεξιότητες που συνδέονται με τη θέση πρακτικής – β΄ φάση). Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης στο σύνολό της (α΄ και β΄ φάση) δεν θα υπερβαίνει τους 6 μήνες.
  • υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης στον ωφελούμενο πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης 

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν νέοι, άνεργοι ηλικίας από 25 μέχρι 29 ετών, δηλαδή να έχουν γεννηθεί από 01/01/1985 έως και 31/12/1989, απόφοιτοι Πανεπιστημίων / ΤΕΙ καθώς και απόφοιτοι δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι. Επίσης, βασική προϋπόθεση είναι να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα.

Τι παρέχεται στους ωφελούμενους

- Επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και το επίδομα πρακτικής άσκησης.
Α. Για την ομάδα ωφελουμένων «νέοι ηλικίας από 25 μέχρι 29 ετών που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ ΤΕΙ»:
Το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης (στο οποίο έχουν συνυπολογιστεί και τα έξοδα μετακίνησης) ανέρχεται για κάθε καταρτιζόμενο συνολικά σε 480 € (80 ώρες X 6 €/ώρα, συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων).
Το επίδομα πρακτικής άσκησης για κάθε καταρτιζόμενο ανέρχεται συνολικά σε 2.070 € (920 € αντιστοιχούν στην α΄ φάση και 1.150 € αντιστοιχούν στη β΄ φάση), συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων.
Το συνολικό εκπαιδευτικό επίδομα (θεωρητικής και πρακτικής άσκησης) κάθε καταρτιζομένου, συνολικά ανέρχεται σε 2.550 € (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων).

Β. Για την ομάδα ωφελουμένων «νέοι ηλικίας από 25 μέχρι 29 ετών που είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας/μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης»:
Το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης (στο οποίο έχουν συνυπολογιστεί και τα έξοδα μετακίνησης) ανέρχεται για κάθε καταρτιζόμενο συνολικά σε 480 € (80 ώρες X 6 €/ώρα, συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων).
Το επίδομα πρακτικής άσκησης για κάθε καταρτιζόμενο ανέρχεται συνολικά σε 1.800 € (800 € αντιστοιχούν στην α΄ φάση και 1.000 € αντιστοιχούν στη β΄ φάση), συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων.
Το συνολικό εκπαιδευτικό επίδομα (θεωρητικής και πρακτικής άσκησης) κάθε καταρτιζομένου, συνολικά ανέρχεται σε 2.280 € (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων).

- Ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη έναντι κινδύνου ατυχήματος

 

Επιχειρήσεις πρακτικής άσκησης

Στη συγκεκριμένη δράση μπορεί να συμμετάσχει κάθε επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα και να υποδεχθεί για πρακτική άσκηση ένα (1) άτομο εφόσον απασχολεί 0-4 εργαζόμενους, ενώ αν απασχολεί από 5 εργαζόμενους και πάνω, ο μέγιστος αριθμός ασκουμένων που δύναται να υποδεχθεί, μπορεί να είναι ίσος με το 30% του αριθμού των εργαζομένων της.

 

Ελάτε στο ΚΕΚ Γεωργικής Ανάπτυξης

Το Κ.Ε.Κ. Γεωργικής Ανάπτυξης (Κέντρο δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2) μετά την επιτυχή ολοκλήρωση προγραμμάτων κατάρτισης στα πλαίσια του Voucher 2013 σε Λάρισα, Λαμία και Γρεβενά θα προβεί και το 2014 στην υλοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων στα πλαίσια της συγκεκριμένης πρόσκλησης.

Για την υλοποίηση της πρακτικής άσκησης το ΚΕΚ συνεργάζεται με πλήθος καταξιωμένων επιχειρήσεων, τόσο στο Νομό Λάρισας όσο και στους Νομούς Φθιώτιδας και Γρεβενών, από τις οποίες μαζί μπορούμε να επιλέξουμε την καταλληλότερη για εσάς. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας με οποιαδήποτε επιχείρηση μας προτείνετε εσείς και πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής στη συγκεκριμένη δράση.

Στα πλαίσια της προετοιμασίας το Κ.Ε.Κ. Γεωργικής Ανάπτυξης προσκαλεί τους άνεργους που ενδιαφέρονται για συμμετοχή στην παραπάνω δράση και κατ' επέκταση για μια ευκαιρία εισόδου στην αγορά εργασίας να εκδηλώσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους. Με τον τρόπο αυτό, οι άνεργοι θα ενημερωθούν έγκαιρα και έγκυρα για όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, καθώς και για όλες τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να προβούν για την υποβολή αίτησης.

Για περισσότερες πληροφορίες,

  • Επικοινωνήστε τηλεφωνικά ή 
  • Επισκεφτείτε τους Συμβούλους μας ή 
  • Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο τέλος της σελίδας

Βρείτε μας: 

  • Λάρισα: Σωκράτους 111, Τηλ. 2410 553 203
  • Λαμία: Τσακάλωφ 4, Τηλ. 22310 47 553
  • Γρεβενά: Αριστείδου 33, Τηλ. 24620 85 492
 
 

Αίτηση

Για να υποβάλλουμε την αίτηση για λογαριασμό σας στο Σύστημα του Υπουργείου, μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής που θα βρείτε εδώ σε μορφή Word ή εδώ σε μορφή PDF και να την αποστείλετε ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με fax στο 2410 554075

ή εναλλακτικά να συμπληρώσετε την αίτηση που θα βρείτε εδώ σε ηλεκτρονική μορφή 

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Έχει διαπιστωθεί ότι κατά την υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους της δράσης στο ηλεκτρονικό σύστημα του Υπουργείου Εργασίας, γίνονται λάθη κυρίως όσον αφορά στο πεδίο όπου συμπληρώνεται το Ετήσιο Συνολικό Εισόδημα Ατομικό ή Οικογενειακό του 2013 (Οικ. Έτος 2014), για τα οποια το σύστημα δεν επιτρεπει διορθώσεις.
Για την ορθή υποβολή των αιτήσεων και την αποφυγή λαθών προτρέπουμε όλους τους ενδιαφερόμενους πριν την υποβολή της αίτησής τους να επικοινωνήσουν μαζί μας.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος