Επίκαιρες Δημοσιεύσεις

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ Πρόγραμμα Στήριξης Επιστημόνων - Ελευθέρων Επαγγελματιών με τίτλο «ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID - 19 ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 6 ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΒΑΣΕΙ ΚΑΔ ΟΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ»

Στόχος του είναι η αναβάθμιση ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων με επιταγή κατάρτισης και μέσω της Ασύγχρονης Τηλεκατάρτισης, ενώ η υλοποίηση του γίνεται μέσω της Γενικής Γραμματείας Εργασείας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ωφελούμενοι

Αφορά 180.342 ωφελούμενους που εντάσσονται στους έξι βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας, σύμφωνα με τον οριζόμενο από το ΥΠ.ΟΙΚ. κύριο ΚΑΔ της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, και συγκεκριμένα: 

 1. Δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες ή με έμμισθη εντολή, καθώς και οι ασκούμενοι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές
 2. Μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων
 3. Οικονομολόγοι/λογιστές ανεξαρτήτως τάξεως
 4. Εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων
 5. Ιατροί όλων των ειδικοτήτων
 6. Ερευνητές ανεξαρτήτως ερευνητικού κλάδου.

Δείτε αναλυτικά τους επιλέξιμους ΚΑΔ εδώ

Διάρκεια Προγράμματος και Αντικείμενα Τηλεκατάρτισης 

Σύμφωνα με την Πρόσκληση το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο της Ασύγχρονης Τηλεκατάρτισης, είναι διάρκειας 100 ωρών και τα αντικείμενα τηλεκατάρτισης είναι τα ακόλουθα: 

 1. Προστασία προσωπικών δεδομένων (GDPR/DPO).
 2. Δημόσιοι Ηλεκτρονικοί Διαγωνισμοί.
 3. Ηλεκτρονικό Εμπόριο-Ηλεκτρονικές Συναλλαγές με σύγχρονα λογισμικά και εργαλεία.
 4. Βασικές Ψηφιακές Δεξιότητες σε λογισμικά της πλέον πρόσφατης περιόδου.
 5. Σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές/ Ψηφιακή υπογραφή - Ψηφιακά πιστοποιητικά - Ψηφιακή ανταπόκριση με το δημόσιο/ Τηλεργασία & Τηλεδιάσκεψη.
 6. Τεχνικός προγραμματισμού έξυπνων κτιρίων (SMART BUILDINGS).
 7. Διαχείριση έργων & Διαδικτυακή Συνεργασία.
 8. Σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνικές σε ψηφιακό περιβάλλον.
 9. Μέτρα πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων που σχετίζονται με χώρους παροχής φροντίδας υγείας.
 10. Χρήση τεχνικών και εργαλείων προώθησης μέσα από τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης (SocialMediaMarketing) με σύγχρονα εργαλεία και Mobile εφαρμογές.

Δείτε αναλυτικά τα αντικείμενα κατάρτισης και τις θεματικές ενότητες εδώ

 

Εκπαιδευτικοί όροι-Διάρκεια –Λειτουργία Προγράμματος Κατάρτισης

Το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης άρχεται το αργότερο την 25η/4/2020  και ολοκληρώνεται το αργότερο έως και την 31η/5/2020. Η τηλεκατάρτιση θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με ασύγχρονη μέθοδο, δηλαδή θα μπορεί να λαμβάνει χώρα οποτεδήποτε εντός του προαναφερόμενου χρονικού διαστήματος, σε ώρα και τόπο της απολύτου επιλογής του ωφελούμενου.

 

Πιστοποίηση

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι ωφελούμενοι μπορούν να συμμετάσχουν σε εξετάσεις για να λάβουν και πιστοποίηση για τα αντικείμενα κατάρτισης που θα παρακολουθήσουν. 

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης δεν αποτελεί προϋπόθεση για την καταβολή της δεύτερης δόσης του εκπαιδευτικού επιδόματος.

Εκπαιδευτικό Επίδομα και Καταβολή του

Για κάθε ωφελούμενο αντιστοιχεί ως εκπαιδευτικό επίδομα το ποσό των 600,00 €, το οποίο αναμένεται να καταβληθεί σε δύο δόσεις (400,00 € με την ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης και 200,00 € με την ολοκλήρωση του προγράμματος κατάρτισης, ανεξάρτητα από τη συμμετοχή στις εξετάσεις Πιστοποίησης).

 

 site article 18-29 tabletΣτις 7 Οκτωβρίου 2014 ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για τα προγράμματα Επιταγή Εισόδου για νέους ηλικίας από 25 έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας (Voucher 25-29 ετών 2014) και Επιταγή εισόδου για νέους από 18 έως 24 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας (Voucher 18-24 ετών 2014) .

Όσοι βρίσκεστε στη λίστα των επιλεγέντων πρέπει μέσα σε διάστημα 2 μηνών να ενεργοποιήσετε την επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας. 

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να ενεργοποιήσετε την επιταγή σας είναι:

18-29-apotelesmataΑνακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για τα προγράμματα Επιταγή Εισόδου για νέους ηλικίας από 25 έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας (Voucher 25-29 ετών 2014) και Επιταγή εισόδου για νέους από 18 έως 24 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας (Voucher 18-24 ετών 2014) στη ιστοσελίδα http://voucher.gov.gr

Οι ενδιαφερόμενοι των Νομών Λάρισας, Φθιώτιδας και Γρεβενών μπορούν επιςης να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Φορέα μας για να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της αίτησής τους, ή να στείλουν e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τα εξής στοιχεία: 

 • Ονοματεπώνυμο
 • Κωδικός Αριθμός Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής (ΚΑΥΑΣ) ή Αρ. Κάρτας Ανεργίας ή Αρ. Δελτίου Ταυτοτητας.
 • Τηλέφωνο επικοινωνίας

ή να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα :

ecoplantaΤο πρόγραμμα “Promoting biological control methods in agriculture through the transfer of innovative tools and skills – ecoplanta”  στοχεύει στη βελτίωση και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων των γεωργών και των αγρεργατών στον τομέα της βιολογικής φυτοπροστασίας.

Περισσότερα...

pools-cxΤο πρόγραμμα  “Producing open online learning systems for Centers of Excellence – POOLS – CX”   στοχεύει στη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού για την εκμάθηση ξένων γλωσσών με τη βοήθεια Η/Υ .  Παράλληλα  θα προωθήσει και θα αξιοποιήσει την CALL (Computer Assisted Language Learning – Εκμάθηση γλώσσας με Η/Υ).

Περισσότερα...

agrotrainΤο πρόγραμμα του έργου Leonardo da Vinci της δράσης “Μεταφορά Καινοτομίας” με τίτλο “Καινοτόμα βιολογική γεωργία μέσω φιλικών προς το χρήστη εργαλείων κατάρτισης (AGROTRAIN)” υλοποιείται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Plovdiv (Βουλγαρία) και συντονίζεται από την εταιρία ERBIL Ε.Π.Ε. από την Άγκυρα (Τουρκία).

Περισσότερα...

Κύλιση στην Αρχή