Η δράση αναφέρεται στην επιχορήγηση ανέργων με επιταγές κατάρτισης (training vouchers), για να παροκολουθήσουν πρόγραμμα κατάρτισης  σε Βασικές Δεξιότητες Χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) με ταυτόχρονη πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν.

Δικαιούχοι επιταγής κατάρτισης είναι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, οι οποίοι θα επιλεγούν και θα ενταχθούν (από τον ΟΑΕΔ) στο Μητρώο Ωφελουμένων με συγκεκριμένα κριτήρια (ηλικία και διάρκεια ανεργίας) μέσω μοριοδότησης, αφού υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής.

Οι άνεργοι που θα επιλεγούν και θα συμμετάσχουν στο εν λόγω πρόγραμμα δεν επιβαρύνονται οικονομικά, καθώς το κόστος της κατάρτισης και της πιστοποίησης καλύπτονται από την «επιταγή κατάρτισης» 700 € ενώ μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης και της συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει στους ανέργους, που θα καταρτιστούν εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο ανέρχεται στα 500 €.

 


Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος είναι:

 

Σε περίπτωση που είστε κάτοχοι επιταγής κατάρτισης και επιλέξετε το Κ.Ε.Κ. ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ για να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα επικοινωνήστε μαζί μας ή κάντε κλικ εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Δες το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης

Αναλυτικές Οδηγίες

Συχνές Ερωτήσεις