imageΣύντομα αναμένεται να προκηρυχθούν νέα προγράμματα κατάρτισης με επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας (voucher).

Tα νέα προγράμματα θα αφορούν άνεργους διαφόρων ηλικιακών ομάδων (άνεργοι 18 έως 24 ετών, άνεργοι 25 έως 29 ετών, άνεργοι άνω των 29 ετών) καθώς και διαφόρων εκπαιδευτικών επιπέδων.
 
Συγκεκριμμένα σύμφωνα με δημόσιες ανακοινώσεις αναμένονται τα παρακάτω προγράμματα:
 

1. Επιταγή εισόδου για νέους ηλικίας από 25 έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας

Στη συγκεκριμένη δράση οι δικαιούχοι της επιταγής κατάρτισης θα ανέρχονται περίπου στους 30.000, ηλικίας από 25 μέχρι 29 ετών (δηλαδή να έχουν γεννηθεί από 01/01/1985 έως και 31/12/1989) εκ των οποίων οι 12.000 θα είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων / ΤΕΙ και οι 18.000 απόφοιτοι δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Αντικείμενο της δράσης θα αποτελεί η παροχή υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε άνεργους νέους, οι οποίες θα περιλαμβάνουν:
  • θεωρητική κατάρτιση 100 ωρών
  • πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, συνολικής διάρκειας 450 ωρών 
  • υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης στον ωφελούμενο πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης
Το εκπαιδευτικό επίδομα θα ανέρχεται σε 2.280 € για τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε 2550 € για τους αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ.
 
Ήδη στις 6 Αυγούστου 2014 αναρτήθηκε από το Υπουργείο Εργασίας η πρόσκληση για τη δράση την οποία μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: 
http://www.voucher.gov.gr
Αιτήσεις από 7 Αυγούστου 2014 μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2014.

Περισσότερα εδώ
 

 2. Επιταγή εισόδου για νέους 18 έως 24 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας

Στη συγκεκριμένη δράση οι δικαιούχοι της επιταγής κατάρτισης θα ανέρχονται περίπου στους 12.000  άνεργοι, ηλικίας από 18 μέχρι 24 ετών (δηλαδή να έχουν γεννηθεί από 01/01/1990 έως και 31/12/1996) εκ των οποίων οι 3.000 θα είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων / ΤΕΙ και οι 9.000 απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Αντικείμενο της δράσης θα αποτελεί η παροχή υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε άνεργους νέους, οι οποίες θα περιλαμβάνουν:
  • θεωρητική κατάρτιση 80 - 120 ώρες
  • πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, συνολικής διάρκειας 380 - 420 ώρες
  • υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης στον ωφελούμενο πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης
Το εκπαιδευτικό επίδομα θα ανέρχεται σε 2.240 € για τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε 2410 € για τους αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ.
 
Στις 28 Αυγούστου 2014 αναρτήθηκε  στη διάυγεια  η πρόσκληση για τη δράση, την οποία μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://diavgeia.gov.gr/decision/view/ΨΞΗΛΛ-Α28
Αιτήσεις από 29 Αυγούστου μέχρι 20 Σεπτεμβρίου

Περισσότερα εδώ
 

 3. Επιταγή εισόδου ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση

Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε 16.000 ανέργους, μάλλον άνω των 30 ετών, με χαμηλά τυπικά προσόντα και δεξιότητε, με στόχο την ενίσχυση τους μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης και απασχόλησης σε κλάδους της οικονομίας που αποτελούν αναπτυξιακές προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας, όπως ο Τεχνικός Κλάδος, ο Κλάδος Διαχείρισης Στερεών και Υγρών Αποβλήτων, ο Κλάδος Νέων Τεχνολογιών.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

  • Θεωρητική κατάρτιση
  • Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα
  • Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων που θα αποκτηθούν μέσω του προγράμματος
  • Εγγυημένη απασχόληση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, για ένα ποσοστό των εκπαιδευθέντων και
  • Εκπαιδευτικό επίδομα

 Θα ενημερωθείτε άμεσα απο εδώ μόλις οριστικοποιηθούν και ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες.

 
 

4. Voucher για ανέργους 18 έως 29 ετών στον Τουρισμό 

 Η υλοποίηση προγράμματος voucher για 8.000 ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ  θα ανακοινωθεί από το ΣΕΤΕ που είναι ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος.

Ειδικότερα το πρόγραμμα voucher για 8.000 ανέργους στον τουρισμό έχει ως σκοπό την επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας. Ενδεικτικά αναφέρονται:

  • ξενοδοχειακές επιχειρήσεις,
  • επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων,
  • τουριστικά γραφεία,
  • εταιρίες μεταφορών και επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων,
  • επιχειρήσεις επαγγελματικών σκαφών,
  • λειτουργίας μαρινών,

μέλη ή μη του ΣΕΤΕ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνεργοι νέοι οι οποίοι πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

  • Απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ ΤΕΙ που είναι κάτοχοι πτυχίου ανώτατης εκπαίδευσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ ή βεβαίωσης περί αναγνωρισμένων επαγγελματικών προσόντων, πτυχιούχων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης, από το ΣΑΕΙ ή το ΣΑΕΠ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσίακαι είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
  • Απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.

Περισσότερα μόλις ανακοινωθεί το πρόγραμμα.

Ελάτε στο ΚΕΚ Γεωργικής Ανάπτυξης

Το Κ.Ε.Κ. Γεωργικής Ανάπτυξης (Κέντρο δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2) μετά την επιτυχή ολοκλήρωση προγραμμάτων κατάρτισης στα πλαίσια του Voucher 2013 σε Λάρισα, Λαμία και Γρεβενά θα προβεί και το 2014 στην υλοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων σε διάφορα θεματικά πεδία.

Για την υλοποίηση της πρακτικής άσκησης το ΚΕΚ συνεργάζεται με πλήθος καταξιωμένων επιχειρήσεων, τόσο στο Νομό Λάρισας όσο και στους Νομούς Φθιώτιδας και Γρεβενών, από τις οποίες μαζί μπορούμε να επιλέξουμε την καταλληλότερη για εσάς. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας με οποιαδήποτε επιχείρηση μας προτείνετε εσείς και πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Στα πλαίσια της προετοιμασίας το Κ.Ε.Κ. Γεωργικής Ανάπτυξης προσκαλεί όλους τους άνεργους που ενδιαφέρονται για συμμετοχή στα προγράμματα και κατ' επέκταση για μια ευκαιρία εισόδου στην αγορά εργασίας να εκδηλώσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους. Με τον τρόπο αυτό, οι άνεργοι θα ενημερωθούν έγκαιρα και έγκυρα για όλα τα προγράμματα που πρόκειται να προκηρυχθούν, καθώς και για όλες τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να προβούν για την υποβολή αίτησης.

Έτσι λοιπόν, 
  • Επικοινωνήστε τηλεφωνικά ή 
  • Επισκεφτείτε τους Συμβούλους μας ή 
  • Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Βρείτε μας: 

  • Λάρισα: Σωκράτους 111, Τηλ. 2410 553 203
  • Λαμία: Τσακάλωφ 4, Τηλ. 22310 47 553
  • Γρεβενά: Αριστείδου 33, Τηλ. 24620 85 492